Як налаштувати віддалену роботу, перебуваючи з дітьми

Як найкраще адаптуватися до віддаленої роботи, маючи дітей? Сьогодні змінює способи роботи багатьох людей. Батьки намагаються поєднувати роботу та сімейне життя, перебуваючи вдома. Компанії розробляють рішення, які дозволяють співробітникам працювати віддалено, часто поєднуючи це з наглядом дітей.

Школи, дитячі садки та няні не завжди доступні. Для деяких співробітників робота з дому вже є значною зміною. Однак робота та одночасний нагляд за дітьми становить ще більшу проблему.

Деякі експерти обговорювали план дій щодо того, як співробітники можуть навчитися працювати з дому з дітьми. Ось п’ять важливих порад, які вони висунули.

Створіть практичний робочий простір

Ваше робоче місце є надзвичайно важливим. Бути у комфортній обстановці важливо як для роботи, так і для відпочинку. Однак складно повністю відокремитися, якщо ви мешкаєте в невеликому приміщенні, яке зараз також використовується іншими членами сім’ї.
“Це може бути невеликий кут вашої квартири-студії. Домовтеся про це місце: це місце, де я працюю”, – радить експерт із психології.

Не працюйте на дивані чи ліжку. Натомість влаштуйте робоче місце за окремим столом. Це допоможе розвантажити ваше домашнє життя, включаючи ваших дітей.

Будь-який стресовий робочий момент може “впасти” на ваш диван. “Запитайте себе, як ви можете обмежити роботу певним простором, і як ви це робите, щоб не відвертатися? Наприклад, деякі люди використовують ноутбук тільки для роботи, а планшет для особистих справ. Домовитеся з дітьми про знак “не турбувати” або навіть приклеїти стрічку з попередженням.

Будьте гнучкими щодо робочого часу

Батьки знаходять творчі способи знайти час для виконання своєї роботи. Наприклад, одна пара домовляється так, що дружина працює близько чотирьох годин, поки її чоловік у цей час займається дитиною. Потім вони змінюються ролями.
Фахівець вважає, що такі домовленості допоможуть співробітникам поєднувати своє життя, не зашкодивши одне одному.

Створіть структуровану та здорову домашню рутину

Працюючи вдома, спокуса носити піжаму весь день, пропускати душ і погано харчуватися. Проте фахівці стверджують, що ці звички відіб’ються на вашому самопочутті. Покажіть своїм дітям, що ви справді працюєте.
Важливо вставати, приймати душ, одягатися так, ніби ви йдете на роботу.

Харчуйте здоровою їжею, пийте багато води та використовуйте час, який ви раніше витрачали на дорогу на роботу, щоб зробити щось корисне, наприклад, потренуватися або вивчити щось нове, розвивайтеся.

Початок та кінець

Створіть з дітьми ритуали початку та закінчення робочого часу, які показують, що ви переходите в робочий режим або повертаєтеся додому, наприклад, перевдягання.

Залишити коментар